svētdiena, 2007. gada 9. septembris

Vladivostoka runaa, raksta un klausaas

Viva! Jau otro dienu esam izkaapushi no vilciena un meegjinam dziivot uz sauszemes: kaut gan, nav nekaada te sauszeme, te ir slapjzeme, liist kaartiigs baraviku lietus un ne veests no ceretajiem +30. :) /"Jaaturaas", pie sevis nodomaa latweetis. /
Vilciena dalja bija mieriiga un skaista, pavadiita ar sliezhu/ritenju klaudzonju, staciju pauzem: dazhas no taam vareni greznas- lustras, marmors, fliizes, zelts un imperijas cariskais gars interjeros, dazhas miiligi noskretushas, koshi zilaa kraasaa ar kioskiem, kuros tirgo produktus, stavoshus paari laika riteejumam: aplejamas nuudeles, alu un kosmiskus shokolaades keksus, pie nepaardohanas tos var iekljaut mantojumaa naakamajaam paaudzeem. Dienaa, kad saakas Sibiriijas ainavas un veelak- pieMongolijas stepes: kalni, dzelteni sausie berzi, lapegles vai citi zaljkoki, tad siikstas kalnu upes, gluzhi pieplaku pie vilciena loga: milzoniigi verieniigi elegants NEKAS, absolutais tukshums un mezhoniiba mezoniiga, ljoti praatu veldzejoshi skati, ieglabaati sadaljaa "miers."
Visi staasti par to, ka Maskavaa/vilcienaa jus piechakares, panjems&uzmetiis un visaadi citaadi, ieraadis vietu bariibas kjedee ir bijushi nevietaa: vai arii, mes visi sagadiijushies atverti ljaudis, uz eceshaam nelecaam un drizak, staastus klausiijamies, nevis staastiijam. Tiesa gan, starpvalstu attiecibu druvaa sviidam krietni: piemineklju jautaajums parasti bija pirmais, kad secinaats, " a vi iz pribaltjiki?" No taa seklja strauji aireejam nost, jo no shispuses tas citaadi raadas, " smile&wave, be cute, boys" ir atsleega.
Un vispaar: kaa nupat uzrada peediigas dienas: makjentii savaacot sav' galvinj' var itin veiksmiigi sho-to izpildiit: seshas dienas vilcienaa, cauri Krievijai ir tieshaam nieks, ka atskiriiga izpratne par sadziives aspektiem/sikdetaljaam ir vienigi aicinaajums paarcelties citaa apzinjas limmeni, tajaa, kuraa griidu lipiigums, galda tiriiba kafejnicaas nenjem, nerada stresu un iekshejas hirosimas, bet iestaajas taads dobjais omm, "vari vai nevari" un vai taapec bija braukt cauri stepju stepeem, gar Baikaaliem un upeem, lai iespringtu, ka ekspektaacijas vs piegaade nevaid tieshi vienaadas. "Vostok, djelo tonkoje", open up un puut, veejin, dzen laivin. Taa rau.


Sveicieni dzimtenei, no Abeljciema liidz Zviiguriem, ieskaitot un veel un ari. Ir arii bildes, atradis kaadu iespeeju, iepoblicees, utt.

Nav komentāru: