otrdiena, 2007. gada 18. septembris

vilciena borta zhurnaals part V

03.09.07.

ZZ @ 02:00 GMT+4 (MOW 00:00)

Sverdlovska – Jekaterinburga. Zīme “ЕВРОПА - АЗИЯ” atrodas tieši šeit, diemžēl mēs te esam naktī :(. Visās šīvakara azartspelēs uzvarēja VV. Es to tikai tā, statistikai :)

ZZ @ 13:50 GMT+5

It kā rīts, bet jau 2 dienā mainās laika zonas pa vienai vien. 2.rīts (3.diena) vilcienā sākas ar apmēram 30 min kavēšanos stacijā Išim. Tagad traucamies uz Omsku. Drausmīgā ātrumā uzkrājas kārbiņas “Жель-Д комплект питания” - nespējam tādos ātrumos procesēt vafeles un salami. Jau 2 cilvēki ir izteikuši tiešus mājienus uz mūsu eventuālo saistību ar Igauniju. Šķiet, ka viņiem kaut kas sāp šai sakarā. Ak, jā, vakar arī apmeklējām вагон ресторан. Gaļas salāti + šnabis izmaksāja ~21 LVL no visiem. Скромненко, но со вкусом. Z.

VV @ 11:54 MOW jeb gandrīz 15:00 pēc Omskas laika.

Grūti saprast, pēc kāda laika lai dzīvo. Pusdienas pienesa, kad tikko bijām pabeiguši brokastot. Vakarvakara Urālu skaistie skati nomainīti ar pilnīgi plakanu un tukšu “āziju”, kuru pa retam rotā izbiedēti bērziņi un jocīgi mārki. Ir arī ievērojami siltāks kļuvis un gaisa mazāk un miegs nāk un nepāriet. Stacijās var sastapt citus sastāvus, kuru kontingents un labiekārtojuma līmenis paceļ mūsējo bezmaz līdz karaliskam. Vakardienas hīts: “Потом разщетаемсья”.

VV @ 14:21 MOW (+3 local)

Tatarskajā +29° un vilcienā iebrūk dūšīgas komersantes ar sejām kā presiešu kaķiem un kažokādas cepurēm sortimentā. Mazliet atpaliekam no grafika (no rīta Išimā par pusstundu, tagad par kādām 5 min). Tūlīt būs 3000 km kopš Maskavas, toties izdevās dabūt šampi. Viņiem te tiešām sausais likums ar stingri uzraudzītu tirdzniecību. Omskas kioskā saka: “Только пиво, но хорошое – гордость города” (2L PET pakās ar izbalējušām etiķetēm).

LK @ 17:45 (pēc Maskavas laika)

No neapēstajiem barošanas komplektiem gatavosim vilciena maketu natūrā. Salami, krekeri un vafeļbatoni vairs nezvana – nāksies tos izmantot māxlā. Omskā, kas milzu pilsēta, mūsu lepno vilcienu noparkoja kaut kādā nesliedē, kālab steigā vien spējām iepirkt kefīru, bifido bakteriālo produktu un tomātsgurķus. Kefīrs bij ES regulu neskarts – tīra manta. Tatarskajā tikām pie 2 šampjiem un atbildes, kapēc visur tikai alus – izrādās, krievijā valda sausais likums, un tādas lietas tirgo tikai restorānos un specalkoveikalos. Restorānā bij.
Dienas svelmē mūs glāba kondicionieris vilcienā – svarīgi turēt kupejas durvis ciet. Savukārt, ja [..] pavēlnieki kondišku neierubī, tad durvis jātur vaļā.
Vispār laiks, kas vadīts Krievijā, lieliski apstiprina, kāpēc te ir radušies “Naktssardzes” romāni, filmas. Sāku labāk saprast citas mākslas, žanru izpausmes. Jo te tā ir. Papilnam. Un ja negribas vai par laimi ir izdevies nenoslīkt, tad smeļamais saturs un vide ir tieši tāds. Bet jaudīgi, jaudīgi.

Nav komentāru: